Status over et gaveblødgjort hårdt år

Vi er 20 dage inde i et nyt år. Jeg er flad, har allerede været forkølet og er pt. indehaver af et bygkorn i det ene øje. Venstre halvdel af ansigtet ser derfor ud som om jeg repræsenterer en stamme fra de mongolske sletter. Desuden får tyngden på øjelåget mig til at tro at jeg konstant er træt. Men hey, om en måned har jeg glemt det. Og det ved jeg, fordi jeg har gjort status over 2015 og fået mindet mig selv om at vi glemmer ting. Vi glemmer, at sådan som det er lige nu, har det ikke altid været. Ergo vil det heller ikke være sådan lige om lidt.

Da 2014 er ved at være forbi, går alting rigeligt stærkt for mig. Jeg er en anelse bævende, men også spændt på at se, om det bare er 2014 der smækker med døren på vej ud, eller om det er en advarsel om at 2015 vil blive en udfordring.

Og åh jow.

Den sidste del af 2015 er op af bakke. Jeg arbejder og prøver at holde mig ude af andet rod end det min hjerne selv finder på. Og det er sådan set også mere end nok.

Men det gode ved et årsskifte er, at det er et helt indlysende tidspunkt at gøre status på, og når du ser et helt år efter i sømmene er der en pænt god chance for, at det hele ikke har været noget bæ.

(Og hvis det har, så skal det fanden gale mig være løgn at det skal fortsætte..)

2015 lærte mig at finde en vej uden om en begrænsning. Når det ikke lige er så praktisk at få en hund, på grund af det sted man bor fx, fordi det ville være økonomisk uansvarligt fx, og fordi man egentlig godt kan lide sin frihed, så kan man låne en. Et par timer med pels og grundglæde at begrave hoved og hænder i gør underværker. Og så kan man aflevere ansvaret pænt igen, når man er fyldt op.

Og mens jeg kigger på det brugte år, opdager jeg at det måske også er ok at have skruet ned for blusset i sidste halvdel, for starten af året var presset.

 

JEG LAVEDE SGU DA DENNE BLOG

!

status enb1status enb2

 

Fik sat en ny version af Bogrummet.dk i søen efter år (ÅR SIGER JEG DIG) med tænders gnidsel over tingenes ulideligt rigide (s)tilstand. Og nu kører Bogrummet så smukt og inspirerende videre på grund af nogle andres utrættelige arbejde.

BOGRUMMET.DK

status_bogrummet

 

Og så går det op for mig at det regner ned over mig med gaver. I udvalg:

Et par fine hjemmelavede perlearmbånd. Et hav af børnetegninger (en flodbølge faktisk). En kjole. Vi ‘arver’ en rigtig god vinterfrakke, som min søn kan passe næste år. Et uventet julebrev med gaver til ungerne. En privattime hos en skøøøn fitness instruktør (I kid you not), som lægger timen ud med at hive smøgerne frem. Det er som at komme i himlen. Jeg har fået noget der faktisk ligner en penneven, hvilket berører mig langt mere, end jeg havde forudset.

Så giver Helle mig en gave i form af en anbefaling, og jeg begynder at skrive klummer i Aarhus Onsdags Nord sektion. Tænk at én derude stoler nok på mine ord til at anbefale mig. Og den gave har ført andre med sig. Ros og kommentarer på arbejdet, hos købmanden, på Facebook. Jeg har genopdaget den del af mig selv som kan skrive med deadlines. Som faktisk nok har det allerbedst med deadlines, også selvom det næsten altid indebærer sene skrivenætter.

2015 var en rutchebanetur. Med en lang, mørk tunnel. Men der var også latter og sus og nysgerrighed og ord og dans og glæde.

Modtog du noget der glædede dig sidste år? Husker du det? Husker du at der findes forventningens glæde, glæden i øjeblikket og glæden ved mindet?

Og man kan jo altid sørge for at få en sindssvagt god gave, ved at give én til sig selv. Da Kia’en bogstaveligt talt begynder at falde fra hinanden overtager jeg min fars gamle bil. For skrotpengene giver jeg mig selv en bilradio med DAB og mulighed for at tilslutte min telefon. Så nu hører jeg atter det musik, der passer mig bedst (den slags der ikke afbrydes konstant af reklamer), herunder P6 Beat som er en gave i form af ny musik.

Måske lyder ’Soft and Hard’ med danske Shy Shy Shy også som en gave for dig.

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.