Når du er klar, så kommer hjælpen

Den sidste del af 2015 bruger jeg en grum mængde af min tankeenergi på noget jeg ikke bør. Jeg lader mig simpelthen glide ned i sumpen. Og selvom jeg kan mærke at det ikke gør noget godt for nogen, mindst af alt for mig, så føles det trygt at sidde der og ikke kunne flytte sig meget. Jeg lader mudderet i mit hoved tynge mig ned.

Og det er ikke fordi jeg glemmer alt det, jeg har lært de seneste år. Om hvordan man holder sig selv glad. Jeg er bare skide ligeglad. Jeg har ondt og jeg vil have lov til at have ondt. Stirrer al min samlede erfaring om at leve (godt) lige i øjnene og stikker begge langfingre frem, før jeg vender ryggen til.

Nu ved jeg godt, at hvis det er svært at se en mening med det hele, så starter du med at prøve at se meningen i de små ting. Fokuserer på det, der virker (for der er ALTID noget der virker, din vaskemaskine fx og hvis du synes, det er et åndssvagt eksempel, så bare tænk på hvor nederen det ville være, hvis den ikke gjorde).

Så prøver man at gøre ting, der nærer ens sjæl, som dulmer, som løfter. For nogle er det at rejse. Andre ser på kunst, lytter på vand eller vandrer over klipper.

I årenes løb er jeg ofte stødt på navnet Eckhart Tolle. Manden er af tysk afstamning og lev-i-nuet guru. Jeg har haft hans bog ’Nuets kraft’ med hjem fra biblioteket af flere omgange, fordi jeg i perioder har gigantiske udfordringer med at leve i det her nu.

Det kom der ikke noget kraft ud af. Nærmere et akut søvnbehov.

Jeg har så prøvet at se videoer med manden, men så er der noget andet i vejen.

Han ligner en hobbit.

Og selv hvis jeg kunne komme ud over dén lille umanerligt distraherende detalje, så er der også hans accent.

En hobbitguru med tysk accent er simpelthen.. well.. det er for morsomt til jeg kan tage det alvorligt. Jeg kan ikke HØRE noget.

Men så var der én der postede en video med Tolle forleden. ’Letting Go Of Psychological Ties’. Jeg lyttede uden at blive fældet af min barnlige humor og klokken 13:44 siger han:

’When you create a problem, you create pain. All it takes is a simple choice. A simple decision: No matter what happens I will create no more pain for myself. I will create no more problems. Although it is a simple choice, it is also very radical. You won’t make that choice unless you are truly fed up with suffering, unless you have truly had enough. And you won’t be able to go through with it unless you access the power of the now.’

Da han siger ‘You won’t make that choice unless you are truly fed up with suffering, unless you have truly had enough’ ligger jeg og tuder ind over bordet.

Det er ikke fordi jeg tror vi kan undgå problemer og smerte. Det er heller ikke det han siger. Han siger bare, at vi kan vælge ikke at gøre det værre end det allerede er. Den magt besidder vi.

Og det ved jeg jo godt. Og jeg har virkelig fået nok nu.

Jeg går ned af trappen om aftenen for at hente noget frugt til min søn og min verden begynder at skride. Der på trappen, begynder mine tanker at vandre, som en anden tøjte jeg uheldigvis både er dybt forelsket i og afhængig af. Men så husker jeg på den tyske hobbits ord og tvinger mig selv tilbage til det undseelige nu ved at tænke: her er trappen, jeg går på trappen, jeg henter en banan, jeg er her, med Tue, det er det jeg gør nu, det er det jeg er og det er nok.

Fokus er atter på aftenen, på min søn, på at der stadig er nogle timer tilbage af denne dag til at skrive i, læse i og lytte musik i og lige her, lige nu, er jeg ikke forpint.

Det virker, det der med nuet. Jeg har brugt det flittigt før. For ikke så længe siden. Før jeg snublede.

Og dagen efter sidder du så og ser eftermiddagssolen vælte gennem pudsetrængende ruder og mærker varmen brede sig ved synet af lyset mod væggen, over puderne i sofaen.

Du henter barn gennem aftenmørket og synes snefnuggene i billygterne er så smukke og du kunne lige så godt være på vej gennem universet i warp speed (når man flyver meget hurtigt i sit rumskib i Star Trek).

Og jeg tror virkelig på at hjælpen altid kommer. Når du er klar til at tage imod.

Og hvis den kommer i form af en lille tysk hobbit, so be it.

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

4 tanker om “Når du er klar, så kommer hjælpen”

 1. Godmorgen Christina
  Nogen gange er jeg bare så træt af min egen søvnmangel, opkast og gråd at der ikke engang er overskud til at læse. Så glider ordene ligesom lidt nemmere ned, når der er musik til.
  Så tusind tak for dette lydspor.

  1. God aften Susanne. Syntes sangen passede 🙂
   En af de sværeste ting er at gå i seng, for der kan man rigtig mærke hvordan man har det.
   Irriterende nok bliver ingenting bedre af for lidt søvn. Hvis jeg troede på nytårsforsætter ville jeg have JEG GÅR I SENG I ORDENTLIG TID som forsæt, men det gør jeg ikke i år, så..
   Gå i seng, Susanne
   <3

 2. :* :* :*
  PS. Jeg drømte i nat at en gammel veninde fortalte mig om en blog og en forfatter hun elskede og så var det din og dig. Hun beskrev dig som en blanding af Tove Ditlevsen og Inger Christensen og roste dig i lang tid i min drøm. Vær sød at blive ved med at skrive.

  1. Jeg synes ret godt om dit drømmejeg, der sådan siger pæne (meget pæne, hold da op ;)) ting om mine ord.
   Er sukkende glad for den kommentar.
   Det skal jeg nok.
   Vi krammes!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.