En tung, trist dværg er ganske enkelt svær at håndtere

Mand jeg har været trist. Jeg har haft nederen.

Skovture har ikke kunnet lette det, ej heller veninder. Bølgeskvulp, smukke morgener og nye kjoler er blevet noteret, men har ikke kunnet rykke noget som helst. Jeg har følt mig dum og forkert.  Som en lille lorteoptimistisk dværg, der tror prinsessen vil være glad for at se nogen bryde gennem tjørnehækken bare for at opdage, at Tornerose er pisse morgensur og generelt opfører sig som om jeg må være gået forkert.

Being dwarf and all..

Jeg er en drømmer. Jeg bygger ting op i mit hoved og kan være helt åndssvagt vedholdende med en drøm jeg bærer på. For en drømmer kan det at sige farvel til en længe næret drøm, være meget smertefuldt.

Hvis du forestiller dig dværgens skuldre falde sammen og alting blive tavst. Bjerge er bare bjerge, ikke længere keepers of great fortune. Til sidst bare en hylende tone omkring hjertets dunk-dunk. Dunk-dunk. Dunk-dunk.

Dunk-dunk.

 

Som jeg troede, landet lå

Dværg_what you think you look like

 

Som landet ligger

Dværg_when actually you look like this

 

Det er i aftagende nu, med tristheden. Jeg er begyndt at tænke igen og overvejer helt alvorligt om vægge mon suger beboerens følelser til sig? Om de kan nå et mætningspunkt og herefter begynder små pust af overskudssmerte og forvirring at sive langs væggene og søge tilbage til udgangspunktet. Ved du det? Om de gør det? Og bør man i så fald ikke lave en form for udrensning, sådan cirka når man er kommet op på det ene knæ?

Jeg kan godt klæde mig ud i gevandter og gevir og trommedanse, hvis det skulle være.

Jeg har denne her bunke liggende på en stol. Bøger, symagasiner, børnetegninger, nu toppet med en nissehue ingen længere kan passe. Bunken har fået lov at vokse vildt og er begyndt at brede sig ind over bordet. Den har ligget som en konstant reminder. En øjenkrogsbæ. Og jeg har ignoreret det hele og set sæson efter sæson af ’Venner’ på Netflix, kun afbrudt af Youtube klip med kortlægninger og stjernetydning.

Hvad end der kunne få mig til at holde op med at tænke i ring.

Oprydning er en underlig form for magi, men magi ikke desto mindre. Hvis du ikke ved, hvordan du skal få ryddet op i dit indre, så start med de fysiske omgivelser. Mens du rydder op – ikke bare flytter ting vel – men rydder op: smider ud, gør færdigt, sender videre, lægger på plads, så begynder det indeni også at falde på plads. Det er ikke noget jeg har fundet på. Der findes bøger om den slags (ergo er det sandt).

Det er ved at være tid til at få ryddet ud.

Det er okay at drømme. Drømme kan få dig steder hen, du ikke troede eksisterede. Eller var til for dig. Men når en drøm er blevet en forhindring skal den pakkes sammen og erstattes.

Helst af noget der ikke kun foregår i dit hoved.

 

fra e gilberts fbside

 

(Visited 31 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.