Dating for dummies

I et stykke tid har jeg googlet dating for dummies. Ledt efter gode råd og andres historier.

Jeg ender altid steder, hvor glatte typer fortæller overfladisk om bare at give den gas. Artiklerne er fyldt med modelbilleder af smarte, tyve år yngre udseende mennesker med store solbriller og mobiler. Hvilket jeg slet ikke kan forholde mig til. Og hvad så med os der er så gamle, at sidst vi var single, talte alle i Nokia og Sony Ericsson UDEN stor skærm? Hey sidst jeg var single, tror jeg ikke engang nogen brugte ordet single.

Og ingen skriver til den slags mennesker, der ikke bare springer fra båd til båd.

Romantikerne, de følsomme typer, som gerne vil lære, men uden at blive hårde. Som mig. Hvad pokker skal vi så gøre?

Så jeg skriver det her for dig der heller ikke er god til at være fremme i skoene. For dig der flytter forvildede larver fra fliserne ud i græsset. Måske har du også prøvet at redde en sensommertung humlebi ved at sætte den midt i en blomst i håb om, at den bare er sulten? Dig der taler til folk, hvis de ser ud til at have brug for det.

På datingportalen finder jeg mig selv værende lige så tilbageholdende som ude i den virkelige verden. I går måtte jeg indhente hjælp fra ekstrovert veninde, så jeg i det mindste fik klikket på ’interesseret’-knappen mere end en enkelt gang.

Det er rent ud ynkeligt, men det er jo fordi jeg synes ‘en ting af gangen’, så det er bare sådan det er.

På lidt over halvanden uge med datingprofil har jeg accepteret, at et billede er knald eller fald. At der ikke er nogen garanti for, at den du skriver med kun er fokuseret på dig, faktisk er det sikkert usandsynligt at han/hun ikke har gang i flere samtaler på samme tid. At du bliver nødt til at gå til sagen uden de store forventninger og bare håbe på at det i det mindste bliver lidt sjovt. Endvidere kan jeg faktisk godt se idéen i at have mere end én date linet op – hvis nu tirsdagsdaten falder til jorden, så skal man jo kun vente et par dage på næste chance.

Se det er præcis sådan jeg ikke har lyst til at være.

Jeg har ikke engang lyst til at tænke sådan.

For noget tid siden stødte jeg ind i en fyr online. Han havde været alene i laaaang tid og vores udgangspunkter var så forskellige som de overhovedet kunne være. Jeg havde ingen anelse om, at det kunne være et problem. Men det var det. Vi talte ganske enkelt ikke samme sprog. På et tidspunkt siger han noget i retning af at ’vi kommunikerer bare, ingen forventninger’. Her mente jeg godt nok vi var på et helt andet stadie. Så jeg sagde nogle mindre pæne ting tilbage og så stoppede ’kommunikationen’ der.

Hvad jeg allerede havde fornemmelsen af dengang – og som bare er blevet forstærket af at komme på et datingsite er, at jeg ikke er til ’ingen forventninger’. Jeg kan overhovedet ikke se meningen i at indlade sig med noget eller nogen, man ikke har forventninger til?

At have forventninger betyder at man håber på mere, at man satser. Det betyder at man tør åbne op, fordi man gerne vil tættere på, at have lyst til at komme tættere på, at give noget en fair chance.

Giver man noget en fair chance, når man holder på flere heste på samme tid? Risikerer man ikke bare at klatvinde lidt her og der, men den store gevinst – den som kræver at du går all in – den opdager du aldrig, fordi du ikke længere forstår kunsten at fokusere?

Jeg har sagt til mig selv, at jeg prøver det her af en måned. Nu hvor jeg har  opdaget, at min værdier skrider, så må jeg jo bare få fat i tøjlerne igen.

Jeg har også opdaget, at jeg er blevet mere modig på halvanden uge. Mere skal der åbenbart ikke til. Man bliver simpelthen mere modig, når man har gjort noget man egentlig ikke tør.

Så alt i alt vil jeg stadig sige, at det er godt at få prøvet af. Man skal bare huske at have sig selv med, og huske at det har de andre også. Hvad det så indebærer.

Ham her lyder til gengæld ret fokuseret, måske er det derfor jeg så godt kan lide sangen.

arrow_left

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.