Bøger eller musik. Hvis du nu skulle vælge?

You may also like...

4 Responses

 1. Tescha Quist siger:

  Kære Christina

  Jeg har ikke læst din bog – endnu. Det kommer jeg til. Blot at læse om din oplevelse, da du får dele af din bog læst op, bevæger mig.
  At læse dine nye beskeder påvirker mig positivt. Jeg nyder dine ord-sammensætninger, dine tanker, din husløse ærlighed. Tak.

  Bøger eller musik, spørger du? Mit svar er uden tøven eller behov for at tænke efter MUSIK!
  Musik er som min følelsessprog. Musik har bevæget mig dybt, siden jeg var barn, hvor jeg hos min far lyttede til Jazz & Rugsted&Kreutzfeldt.
  Musik har bevæget mig, da jeg begyndte at spille klassisk klaver som 11-årig. Da jeg blev øvet, kunne jeg kanalisere mine inderste følelser af sorg og ensomhed ud via bestemte stykker i mol. Passager, som jeg spillede om og om igen, til jeg hulkende brød sammen ind over tangenterne. Musikken var dengang som kartasis. Efter 20 minutters dyb hulken kunne jeg fortsætte mit spil langt mere lettet, som en dyb hulken nu kan når der er et uundgåeligt behov for det.
  Mine passager gik over i dur – og jeg kunne via musikken samle mig igen.
  Musikken bevæger mig når jeg synger. I mindre grad da jeg sang i forskellige kor fra jeg var 6, men som teenager, hvor jeg selv begyndte at vælge, hvad jeg hørte og sang, blev jeg draget dybt ind i musikken.

  For 3 år siden løb jeg tilfældigt via musikken ind i en professionel musiker her i Aarhus. Første gang vi lavede musik sammen i hans lydstudio, spillede vi som det første nummer “Over the Rainbow”. 2 gange i vores allerførste version, som han optog, bevæges jeg så dybt, så dybt, at tårerne løber ned af kinderne på mig. Jeg stod i en svær periode af mit liv i den tid, og at synge med ham, var som en helende forløsning. Når jeg i dag lytter til særligt det nummer vi optog, bevæges jeg. At lave musik med ham, samspillet, den måde, han fulgte mig på, når vi lavede musik, var så nærværende. Jeg har flere gange benævnt det samspil som en musikalsk orgasme. Ikke som en seksuel orgasme, vil jeg lige tilføje. Ganske anderledes i sin form.
  En sammensmeltning med musikken i et nærvær så tyk, at det nok mere mindede om en guddommelig oplevelse. Så dybt kan musikken bevæge mig. Der gik naturligvis følelser mellem musikeren og jeg – og vores veje måtte skilles 4-5 måneder senere. Sådan er det 🙂

  I dag er jeg ved siden af min profession jazzsangerinde. Jeg synger i duoen Quist Møller Duo med en amazing jazzpianist, Jens Møller. Blot at øve med Jens i 2-3 timer et par gange om måneden, berører mig dybt.
  Det er jazzen, som i sit udtryk bevæger mig. Teksterne. Tonerne, der på magisk vis skaber de smukkeste akkorder, der kan få mig til at sukke… forløsende… dybt, dybt bevægende. Det er som at kunne trække vejret igen efter et massivt tryk i en hel dag op til et tordenvejr, som kulminerer i et skybrud… Duften og fornemmelsen af den “fornyede” luft umiddelbart efter, at tordenvejret er drevet over, kan bedst sammenlignes med den “vejrtrækningsfornemmelse” – det øjeblik, hvor jeg i et lettelsens suk giver slip. Slip på pres og udfordringer i livet som menneske. Et liv som i øvrigt er skønt og rigt, men som også indeholder smerte, bekymringer og enorme udfordringer i visse relationer. (Exmand – surprise).

  Musikken er mit andet sprog. Måske i virkeligheden mit første sprog. Mit første sprog. Mit inderste sprog.

  Hvis jeg en dag bliver dement, ligger i koma, bliver psykotisk – whatever. Helt ved siden af mig selv uden mulighed for at kommunikere med min omverden og udtrykke et eneste ønske… vil jeg håbe at mine nærmeste vil huske mit ofte udtalte ønske: At spille stille melodisk jazz 24/7/365. Nonstop. Det er det eneste, som vil kunne hele mig.

  Jeg kunne nævne mange numre, som bevæger mig.
  Jeg vil indsætte et par link til de mest nære for mig.

  The nearness of you – Norah Jones
  https://www.youtube.com/watch?v=BsfFigUZoRU

  Peace – Norah Jones
  https://www.youtube.com/watch?v=pmtYs_k8WOE

  Eva Cassidy – Over the Rainbow
  https://www.youtube.com/results?search_query=eva+cassidy+over+the+rainbow

  Fly me to the Moon – Angelina Jordan
  https://www.youtube.com/watch?v=jnnzbdt4_RE

  Bare lige for at nævne et par ganske få…

  Nærvær og fællesskab via musik er en af de største passioner i mit liv. Af denne grund har jeg startet intime huskoncerter i min bolig i Åbyhøj. En gang om måneden åbner jeg mit hjem for ca 20 mennesker. Quist Møller Duo spiller 2 omgange jazz i 45 minutter. Vi spiller primært melodisk jazz, der bevæger. I pausen på 30 minutter, er der tapas, et glas vin og en kop kaffe, hvor publikum taler med hinanden… om nære ting. Nogle dukker op til vores koncerter uden at kende en eneste sjæl. Jeg elsker det. Elsker det.
  Tjek Quist Møller Duo på Facebook hvis du er interesseret. Alle er velkomne. Prisen er 75 kr. Næste huskoncert er torsdag d. 28/6 kl. 19.30 – 22.30

  • Christina siger:

   Tak for dit følsomt fine svar og links. Angelina Jordan er godt nok vild. Tænk hvad hun kan drive det til, når der kommer erfaring bag den stemme <3. 'Musikken er mit andet sprog. Måske i virkeligheden mit første sprog. Mit første sprog. Mit inderste sprog.'
   Aaaaah.
   Jeg vil enormt gerne komme til en af jeres huskoncerter, når det kan passe ind. I er gode sammen og hele konceptet lyder bare godt i mine ører.
   Kraaaaaam

   ..'and the dreams you dare to dream
   may come true'
   <3 <3

 2. Karina siger:

  Denne her får mig hver gang. Av, av og av. <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.