Ugen der spunsede af sted med mig flagrende efter sig

Mandag

Mein gott, følelsen af ikke at kunne følge med. Sådan er det altid ugen efter 7-dages arbejdsuge.

12-årig søn kommer over. Han er ikke glad.

Satans også. Satan og helvedes også.

Jeg drømmer at min søn, hans far og jeg skal nå en færge. Vi kan ikke finde ud af, hvor vi skal parkere bilen, og jeg begynder at stresse lidt. Jeg ved, at der går en anden færge en time efter, men jeg vil bare gerne nå denne her. Vi er så tæt på at nå det.

3½ minut for sent..

Ja, der kommer en færge til.

Men det bør vel aldrig forhindre os i at gøre en indsats for at nå den første??

 

Tirsdag

Hvis Arbeit macht frei, hvorfor føler jeg mig så svinebundet?

Hjem. Sidde og stirre ud i luften. Datteren kommer hjem fra skole. Glad. Det er hun næsten altid. Min lille lyse nummer to.

Til forældremøde i søns klasse. Først præsentation af endnu et offentligt it-system, der skal holde landets børn i pæne kolonner. Min Uddannelse hedder det.

Jeg kan nærmest ikke være i min krop. Jeg er med på, at systemet måske kan give lærerne nemmere overblik, når de altså først lige har plottet alle millioner milliarder oplysninger om eleverne ind. Men jeg har lyst til at rejse mig op. Stille mig med ryggen til inspektøren mod de andre forældre og spørge om de synes det her er okay?

De går i 6. klasse. Folkeskolen. Det er meningen de skal lære det basale, også menneskelig dannelse, lære at gebærde sig. Når de kommer i gymnasiet eller skal i lære SÅ kan vi tale uddannelse.

Men alle de andre sidder så stille, mens jeg reagerer spjættende af ubehag på flere regler og flere Excel-ark.

Især dem der er beregnet til mennesker.

Især dem der er beregnet til de små begyndermennesker.

Hjemme igen ved ungerne. 9-årig datter på maven i sengen med en bog om YouTuberen Rasmus Brohave. Jeg lægger mig ved siden af hende og læser højt. Han har mig næsten med det samme. Han fortæller om et photoshoot, hvor han beder fotografen lade være med at photoshoppe hans modersmærker i ansigtet væk. De er jo en del af ham? Han forstår det simpelthen ikke.

Siger godnat.

Taler lidt med søn.

Siger godnat.

Datter kan ikke sove. Savner sin far. Jeg trøster og vejleder, men jeg vil ikke have hende i min seng som i sidste uge.

Jeg er så træt.

Datter kan stadig ikke sove.

Træt. Træt. Træt.

 

Onsdag

Arbejde. Hjem. Køre drenge til bordtennis i Risskov. Falder i søvn over telefonen i en stol i foyeren. Prøver med en Twix. Går over på den anden side af gaden og køber fisk. Drengene kommer fnisende ud. Hjem. Lave mad. Til forældremøde i 3. klasse.

Jeg sniger mig væk, da alle skal ind i gymnastiksalen og have udleveret sedler med spørgsmål. Det er kun fordi jeg ikke synes datter skal gå i seng alene igen, men jeg må sige, at jeg ikke begræder at misse kluddermutter med de andre forældre.

Jeg vil faktisk gerne selv bestemme, hvem jeg skal så tæt på.

Putte datter.

Snakke med søn og så går han i seng.

Datter kan ikke sove.

Træt. For himlens skyld, der er ting jeg skal, ting jeg gerne vil.

Så træt.

Datter sover stadig ikke.

 

Torsdag

Møder ind på arbejde og opdager, at jeg har vagten i Egå i stedet for Risskov. Bliver irriteret. Jeg skal direkte til Vejle til koncert efter arbejde, og nu skal jeg lige have en tur med fra Egå. Men så tanker jeg også op. Dagens trøst: Bananer, lakridspiber og kakaomælk.

Vagten er slut kl. 18. Af sted til Risskov og hente musikmedlytter. Heldigvis gider hun godt køre bilen til Vejle. Selv med uprøvede nye hæle på.

Det regner næsten ikke mere. Det er godt. Små biler ligger altså ikke trygt og tungt på regnglatte veje.

Bygningen i Vejle har et lille enormt hyggeligt spillested, men man skal først lige igennem et butikscenter. Jeg overvejer at lukke øjnene næste gang og lade mig føre over fliser forbi glas og skarpt lys og først åbne, når jeg rammer runde borde og dæmpet belysning.

Vi hører Høxbro og Stik Op. Digt og rap til musik. De har en sangerinde/musiker med. Moniquemai, med en så skøn stemme, at man jo nærmest sidder der og rammes af et girlcrush.

Stik Op rapper om at gå på arbejde og hænge sjælen på knagerækken.

Jeg tænker konstant i tegn.

Hjem til Aarhus og Hjortshøj og min mor, der er barnepige.

Hun er glad.

Snakke med søn. Han er okay. Hvor meget okay er godt nok?

Træt nu.

Glad, men træt.

 

Fredag

Frifredag. Har aftale med en dejlig dame på barsel i de riges kvarter. Jeg har totalt glemt, hvor meget jeg elsker hendes hus. Det er en gammel gård. Gennemrenoveret, alt er bare helt vidunderligt smagfuldt og jeg kunne blive ude på badeværelset med de gyldne og lyserøde detaljer og de skønne vinduer under loftet for evigt, hvis ikke det ville virke så sært. Og det ville også være træls for dem, at være nødt til at bede mig gå sådan hen på aftenen.

Jeg kigger på den trætte, sultne lille menneskepige, der ikke kan koncentrere sig om brystet.

Jeg havde glemt det.

Hvordan store babyer får svært ved at fastholde interessen. De suger mælken til og så slipper de bare. Spildt mælk ud over det hele.

Dagens anden aftale har aflyst. Hun er blevet syg. Det er både ret ærgerligt, for vi skulle mødes for første gang for at give kritik på hinandens tekster. Men det er også ret godt, for jeg har faktisk ikke flere kræfter.

Fik jeg sagt træt?

Aften. Datter falder faktisk okay hurtigt i søvn. Det tager kun to timer. Hun synes selv det er sejt. Så det synes jeg så også.

På vej ud til tandbørsten ramler jeg ind i duften af en ukendt mandeparfume. Der er ikke nogen mand i huset og med mindre min mor har lavet ballade, var der heller ikke nogen i går. Men det er rart. Det er en dejlig afdæmpet duft. Er holdt op med at undre mig over hvor den slags kommer fra for længe siden.

Månen lyser bag skyer formet som en kæmpe søstjerne. Jeg kan se tre af armene, men de er for store til at fange med kameraet.

Okay så. Så må jeg fange dem med ord.

 

Lørdag

Ungerne skal over til fætter/kusine fest hos deres far. Fætrene fra København er kommet. Jeg er også inviteret, men kan ikke klare mere i den her uge. Skal også arbejde. Jeg læser lektørbog om Akasha-arkivet. Et ’arkiv’ der indeholder alt der nogen sinde er sket og vil ske. Alle følelser, handlinger, tider. Det er ikke et statisk arkiv. Man kan ændre ens filer. Både dem der er skrevet i andre liv, i dette og i fremtidige. Det er noget af det mest syrede, jeg længe har læst. Og spændende. Når jeg engang ikke er så træt mere, vil jeg dykke ned i den påstand og prøve at forstå konsekvenserne, hvis det er sandt. Jeg regner med ikke at være så træt mere omkring 2018½.

Når det er hårdt med ekstrajobbet lader jeg op ved at kigge på min økonomi. Minder mig selv om hvorfor jeg arbejder. Jeg har styr på det her. Så går det lidt igen.

Datter falder forholdsvist hurtigt i søvn.

Det gør jeg også.

Jeg ved, jeg drømmer helt vildt for tiden, men kan intet huske. Det er usædvanligt. Måske kan jeg bare ikke kapere mere end det der sker i vågen tilstand. Det er nok præcis sådan det er.

 

Søndag

Vi gør rent ovenpå. Ungerne hænger lidt ud ovre ved deres far og fætrene. Mere lektørbog. Vi spiser pasta med kødsovs. Kører til stranden og slås med tang. Jeg synes, det er sjovt. Jeg kan godt lide tang nu. Det er jo bare en plante. Ikke så fed at få mellem tæerne, når man ikke kan se, hvad den gemmer på. Men faktisk helt okay at få i hovedet.

Der bor ret store biller i haven. Sorte. Rasler i bladene, så jeg i starten troede, det var mus. Jeg ser noget bevæge sig i græsplænen. På hug iagttager jeg med lige dele rædsel og fascination en bille, der tygger i ryggen af en levende dræbersnegl. Jeg så engang en film, hvor en okse var fanget i mudder. Løverne var begyndt at spise den fra ryggen, mens oksen brægede af smerte og angst. Jeg har svært ved at se hvad forskellen er fra okse og løver til snegl og bille. Den eneste forskel er mig.

Jeg henter spaden. Kniber øjnene sammen og hugger sneglen over. Der bliver ikke noget med at spise nogen, mens de er levende. Not on my watch.

 

Ugens soundtrack

Bilen: 100 80’er Hits lånt på bib. Først på ugen Wham – I’m your man. Sidst på ugen Falco – Der Kommissar.. Er begyndt at savne tysk (du kan spørge, men der er ingen svar..)

Hjemme: Spotify. Playlisten 2017. Nedenfor link til den jeg lytter mest til i denne uge. Faktisk har jeg haft den med i ørerne ved stranden også, hvilket jeg ellers aldrig har. Men jeg ikke kan få nok. Der er en stemning i den sang, der rammer rent.

Ryley Walker – The Great and Undecided (2016)

 

(Visited 9 times, 1 visits today)

2 tanker om “Ugen der spunsede af sted med mig flagrende efter sig”

 1. Kære Christina. Hvis jeg havde vidst, at du ville komme og stå der sammen med mig, ville jeg have stillet mig med ryggen til inspektøren og spurgt om de andre forældre synes, at det er ok. Jeg har været SÅ TRÆT efter det møde og hele ugen. Træt træt træt..,
  Knus fra Gitte

  1. Kære Gitte. Den eneste grund til jeg ikke gjorde modstand er jo, at skolen er lige så underlagt det her, som vi er, som børnene er. Hvis der skal sættes en stopper for det her evindelige måleri og pæcing af børn, skal det startes et andet sted.
   Men hvis vi er to der reagerer med så dyb en træthed, er der nok flere, der er ved at have fået nok.
   Kram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.