So you do what you have to do

I syv år har jeg haft hende tæt. Helt tæt. Så tæt at jeg fra tid til anden har skubbet til hende for at få luft. Siden hun lærte at gå har hendes hånd været i min. En lille hånd der altid er der. Jeg har aldrig været nødt til at tænke over, om min hånd ville blive afvist her. Om det var passende at ville holde i hånd. Om det var for meget. Jeg rækker hånden ud og møder hendes. Det har været som at trække vejret. En forlængelse af mig selv.

– Er du ikke glad for at du har fået sådan en stor pige, siger hun.

At starte i første klasse betyder man er stor. Og det er dejligt og smertefuldt, for nu holder vi ikke længere automatisk hinandens hænder. Når vi gør, så er det mest mig der holder. Hendes hånd ligger bare i min, nogle gange er det kun fingerspidserne hun holder med.

Hun kan godt stå selv nu. Mere end nogensinde er det min rolle at være fyrtårn. Jeg skal bare stå fast og sende lys ud, så hun altid kan finde mig i mørke.
Og det gør jeg så.

Mine mure trænger gevaldigt til en kærlig hånd. Alt jeg ikke har fået på plads, flyder på trappen og minder mig om, at det er noget rod. Hele vejen op. Rod. Hvad jeg har af kræfter går lige nu til at pudse vinduerne og sikre mig at teknikken virker. Selv der fejler jeg fra tid til anden. Jeg råber. Lyset går ud.

Jeg kender rod. Jeg ved det på magisk vis vokser, når man ser væk. Jeg ved at når der er rod, så vil du falde over det og føle dig uduelig. Så jeg ved også, at jeg skal have ryddet op. Smidt ud og få alting sorteret og pakket hvor det hører hjemme.

Det kommer jeg til.

Først skal systemet tjekkes, og så skal jeg hvile mig lidt, så jeg er klar når hun kommer.

Hjem til mig igen.

2015-08-21 10.49.30

(Visited 11 times, 1 visits today)

2 tanker om “So you do what you have to do”

  1. Tak Susanne. Jeg kan forstå at du også har hænderne fulde med din datter 🙂 De er en gave, en udfordring og hjerteudvidende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.