Hvad vil du have?

Kære du

Du har måske været her mange gange. Måske er det første gang. Og du har det sikkert fint med, at jeg hælder ud, og så lytter du. Og normalt er det også okay med mig. Jeg kan godt lide at sætte ord sammen. Jeg kan godt lide, at nogen lytter.

Men jeg kan også godt lide respons. Jeg kan godt lide at mærke andre. Ellers kan jeg lige så godt tale til mig selv. Hvilket jeg gør under alle omstændigheder (…) nå, men det rykker i mig af utålmodighed for tiden.

Og nu er jeg også utålmodig med dig.

Hvad vil du have?

Jeg vil fx have en uge. En uge kun til musik. Til det mindeomspundne og til det nye. Til toner der bedst høres i tavshed, og sange du synger til, længe før du kan teksten. Men jeg vil ikke have den uge lige nu. Lige nu skriver jeg. Musikken må vente. Jeg vil have en mark, der kun er min. Med knirkende sne til egne fodspor. Og måske vil jeg have én der går med mig én dag og lokker mig tilbage med mad og en varm, fast favn en anden. Jeg vil skrive min bog færdig, udgive den og sætte et kæmpe stort kryds på mit livs ønskeliste. Jeg vil læse meget mere op, selvom jeg har det fysisk dårligt to timer op til, og ikke kan spise, fryser og har det varmt, og nu rumler maven, højt, så jeg ender med at spise en kage og drikke kaffe til, så blodsukker og energi skøjter rundt i kroppen på mig. Og jeg vil høre min ven Marie-Louise læse op igen og igen, for hendes ord er blottede nerver, der sætter mine i svingninger.

Jeg vil have borgerløn og kærlighed til alle. Og jeg vil have, at vi alle sammen lever efter, at hvis vi ikke har noget godt at sige, så holder vi mund (med mindre vi snakker forhold, hvor noget nødvendigvis skal siges, fordi tavsheden ellers nok vil nå sin endelige udgave).

Jeg vil (for det meste) have en hund. Have råd til en hund. Min egen have igen, et sted med udsigt ved et skrivebord, jeg ikke behøver at rydde, for det er mit. En sort Ford Mustang årgang 2017. Jeg vil have magien, og jeg skal nok finde den.

Og jeg ønsker at vide, hvad du vil have.

Hvad vil du have?

En ny seng? Fred? Og i så fald, er det så den store fred, eller bare en lille bitte, for dig selv, en enkelt aften om ugen bare. En tur ud i rummet? At nogen ville komme ud af busken. At du turde det samme? Lave verdens bedste brød, få en ven, lære at sy, dykke, lade være med at sparke rundt med dig selv? I hvert fald bare lidt mindre eventuelt?

Der er et kommentarfelt nedenfor, som jeg ønsker, du bruger i dag. Del et af dine ønsker.

Fordi du dermed vil opfylde et af mine.

Hvis mit spørgsmål får dig til at indse, at du ønsker noget, du ikke engang har turdet sige for dig selv, så er det fordi det er på tide, at du ser på det ønske.

Men den slags ønsker behøver du ikke dele med mig og de andre her. Med mindre du bliver overvældet af et øjebliks heftige mod.

Bare tag et stille et fra listen så.

Mere chokolade fx.

Hvad vil du have?

(Visited 16 times, 1 visits today)

10 tanker om “Hvad vil du have?”

 1. Jeg vil have mere tid ..
  Tid til mine børn, venner .til at le.
  Tid til at gå lange ture og snakke fortroligt eller om ingenting.
  Tid til at standse op ..trække vejret – se og nyde
  Tid til at sidde i en krog på terrassen i skumringen med et glas vin og min kære i hånden og tale lav og stille
  Tid til ikke altid at være på vej men bare være til….

 2. Jeg ønsker mig fri. En uge uden ansvar. Uden bekymring. En uge hvor jeg er et andet sted end hverdagen.
  Og jeg ønsker mig endnu mere, at vi stopper med at møde hinanden med umulige forventninger om, hvordan andre skal være. Jeg vil ikke være den veninde jeg forventes at være, jeg kan ikke opfylde det. Jeg vil være den veninde, jeg kan være, og er, og gør det bedste for at være. Uden de umulige forventninger kunne vi slappe af i hverandres selskab, føle frihed.

  1. Tak for dine ønsker Bente <3 En uge uden ansvar... Det ønske får mig alligevel til at spærre øjnene op. Konceptet er nærmest ikke til at forestille sig.

 3. Jeg ønsker mig åbne vidder og havudsigt. Jeg ønsker at kunne gå direkte ud i naturen uden at skulle forholde mig til andre mennesker. Fred, ro og ingen lygtepæle.

  1. Det lyder også helt vidunderligt. I do too. Men ofte i mine drømme går jeg ikke ud i naturen, jeg drøner. Wroom wroom. Men når du er klar til andre mennesker kommer jeg og laver larm. Vi kan også lave stille larm :*
   Kommer til at tænke på noget, der stod bag på Jolly etiketten i forrige årtusinde: ‘Jeg søger total ensomhed. – Hvem vil med?”

   1. når jeg siger noget om andre mennesker – så gælder det sjovt nok aldrig dig 🙂
    Vi kan fint lave stille larm sammen i ensomheden!

 4. Jeg vil have gåture i klart koldt vejr med diset ånde og varme fingre i mellem mine, kaffe med præcis nok mælk i, lov til at grine så højt, jeg kan, lov til at være fri for sure mennesker og tid til at snakke med søde kollegaer også udenfor middagspausen <3

  1. Elsker det. Sådan lige her går du rundt og er nærmest lykkelig, fordi jeg ved at vi er nogle stykker, der vil gøre hvad der står i vores magt for at opfylde de ønsker <3
   Jeg kan godt lide, når du griner højt. Også når du fnysegriner, og når du griner ved at lave himmelvendte øjne, så véd jeg bare min udsøgte og aldrig lavpandede humor sidder i skabet ;D
   Og du gav dig til at redde den oprørskes blog. For helvede. Så skal jeg nok holde dig i hånden også, hvis det bliver nødvendigt.
   (Griner højt af mit gys, som jeg ved du spejler lige nu!! :D)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.